Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze lepsza odmiana mojego ciasta drożdżowego z czekoladą, bardziej delikatna, aksamitna wręcz i co najważniejsze po tygodniu zachowuje taką świeżość jak drugiego dnia. Gdyby nie konieczność ograniczania się ze słodkościami nie sprawdziłbym tego utrzymywania świeżości. Polecam upiec raz, a stanie się waszym ulubionym.
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3654
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 440
Bardzo smaczna i szybka sałatka jajeczna z dodatkiem ogórka zielonego idealna...
Odsłon: 199
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Odsłon: 247
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3654
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 440
Bardzo smaczna i szybka sałatka jajeczna z dodatkiem ogórka zielonego idealna...
Odsłon: 199
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Odsłon: 247
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 119
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki a następnie w plasterki, posypać cukrem i cynamonem, wymieszać, odstawić. Z drożdży, 2 łyżeczek mąki, łyżeczki cukru, i 2 łyżek mleka zrobić rozczyn, odstawić aż podwoi objętość. 2 jajka i 2 żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na białą puszystą masę, Masło roztopić, odstawić do wystudzenia. Czekoladę rozpuścić w ciepłym mleku w kąpieli wodnej, przestudzić. Do jajek wlać rozczyn wsypać mąkę, sól, mleko z czekoladą, wyrobić - ja wyrabiałem robotem ok. 5-6 minut, następnie partiami wlewać i wrabiać masło, wmieszać sparzone rodzynki, zostawić w cieple do podwojenia objętości. Przełożyć na blachę 22x35 cm, wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia włożyć odsączone z syropu jabłka, posypać kruszonką, pozwolić mu jeszcze wyrastać w cieple. Kruszonka: Mąkę, cukier i masło rozdrabniać palcami, ja też robię to malakserem do czasu powstania grudek.
Przepisy Desery
Desery
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Desery
Keks pomarańczowy na święta
Desery
Szybka i pulchna babka na kefirze
Desery
Sernik z żurawiną
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Puszysty makowiec na kruchym spodzie, przyozdobiony kratką z kruchego ciasta....
Odsłon: 92
Keks pomarańczowy na święta
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 119