Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu ciasto dyniowe. Zachęcam do upieczenia takiego, jest bardzo smaczne!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7490
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7490
Składniki
Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam je ze szczyptą soli, stopniowo dodawałam cukier. Jak już piana była sztywna przyszła kolej na żółtka.
Wsypałam przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Wlałam olej i utarłam porządnie. Na koniec starłam kawałek dyni i odmierzyłam dwie jej szklanki. Połączyłam z ciastem i zmiksowałam.
Ciasto piekłam 1 godzinkę w 180 stopniach. Blaszka 24x21 cm.