Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu ciasto dyniowe. Zachęcam do upieczenia takiego, jest bardzo smaczne!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2643
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2895
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2643
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2895
Składniki
Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam je ze szczyptą soli, stopniowo dodawałam cukier. Jak już piana była sztywna przyszła kolej na żółtka.
Wsypałam przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Wlałam olej i utarłam porządnie. Na koniec starłam kawałek dyni i odmierzyłam dwie jej szklanki. Połączyłam z ciastem i zmiksowałam.
Ciasto piekłam 1 godzinkę w 180 stopniach. Blaszka 24x21 cm.