Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepis na ciasto jogurtowe z bananami i galaretką. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Orzeźwiające, delikatne i smaczne. Ciasto jest bez pieczenia, a podane prosto z lodówki idealnie się sprawdzi w upalne dni.
Foremka 24 x 24cm.
Na dno foremki wykładamy biszkopty. (Biszkopty można namoczyć w mleku, aby ciasto było bardziej wilgotne. Ja tego nie zrobiłam i było ok. U mnie ciasto dopiero po 2 dniach w lodówce miało idealną wilgotność.)
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia.
Kremówkę mocno schłodzoną ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy jogurt grecki miksując krótko na najniższych obrotach miksera. Na koniec wlewamy ostudzoną i lekko już tężejącą galaretkę przezroczystą.
Na grubych oczkach tarki ścieramy czekoladę i dodajemy do kremu. Mieszamy szpatułką.
Na koniec dodajemy banany. (Gdyby Wasza masa była zbyt rzadka to radzę krem wstawić na chwilę do lodówki (około 3 min.), aby trochę stężał, ponieważ jak wylejecie na biszkopty rzadki krem, wtedy biszkopty wypłyną na wierzch patrz film.)
Krem wykładamy na ułożonych w foremce biszkoptach. Wstawiamy do lodówki
Dekoracją ciasta jest galaretka.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia, a następnie wylewamy na schłodzone ciasto.
Wstawiamy jogurtowiec do lodówki i chłodzimy najlepiej całą noc.
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 118
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 2251
Marynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek,...
Odsłon: 953
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 118
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 2251
Marynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek,...
Odsłon: 953
Składniki
Na dno foremki wykładamy biszkopty. (Biszkopty można namoczyć w mleku, aby ciasto było bardziej wilgotne. Ja tego nie zrobiłam i było ok. U mnie ciasto dopiero po 2 dniach w lodówce miało idealną wilgotność.)
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Kremówkę mocno schłodzoną ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy jogurt grecki miksując krótko na najniższych obrotach miksera. Na koniec wlewamy ostudzoną i lekko już tężejącą galaretkę przezroczystą. Na grubych oczkach tarki ścieramy czekoladę i dodajemy do kremu. Mieszamy szpatułką. Na koniec dodajemy banany. (Gdyby Wasza masa była zbyt rzadka to radzę krem wstawić na chwilę do lodówki (około 3 min.), aby trochę stężał, ponieważ jak wylejecie na biszkopty rzadki krem, wtedy biszkopty wypłyną na wierzch patrz film.) Krem wykładamy na ułożonych w foremce biszkoptach. Wstawiamy do lodówki
Dekoracją ciasta jest galaretka. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia, a następnie wylewamy na schłodzone ciasto. Wstawiamy jogurtowiec do lodówki i chłodzimy najlepiej całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto orzechowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z budyniową pianką i bezą
Desery
Ciasto półkruche z jabłkami
Desery
Kruche ciasteczka
Ciasto orzechowe z jabłkami
Polecam smaczne ciasto orzechowe z dodatkiem jabłek. Ciasto po upieczeniu je...
Odsłon: 16
Szarlotka z budyniową pianką i bezą
Ciasto szarlotka na kruchym cieście z wysoką, budyniową pianką. Polecam!
Odsłon: 267