Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 348
Dodano: 10.12.2010
Odsłon: 14143
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Masa: Mąkę pszenną i ziemniaczaną dokładnie rozmieszać w szklance mleka.
Pozostałe mleko zagotować,dodać cukier i mleko z mąką, ciągle mieszając.( Zrobi się budyń)Ostudzić.
Masło zcierać,stopniowo dodając zimny budyń i wiórki(10 dkg)
Blachę (24x36 cm) wyłożyć papierem i układać krakersy. Następnie połowę masy. I znów krakersy. Na koniec wyłożyć resztę masy.
Wierzch posypać wiórkami(10 dkg),delikatnie ucisnąć i wstawić do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

zabecka 08 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Pyszności!!!! Też taki często robię:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

mien1985 05 marca 2011Zgłoś do usunięcia
a to ciekawe :) dziękuję za odpowiedź1 Kto głosował? | Odpowiedz

agolinka2010 04 marca 2011Zgłoś do usunięcia
mien1985 to mają być krakersy:) Najlepsze wychodzi wtedy kiedy są w cieście krakersy lajkonik.1 Kto głosował? | Odpowiedz

mien1985 04 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Może to głupie pytanie ale to chyba chodzi o herbatniki a nie krakersy(które są z zasady słone)?0 Kto głosował? | Odpowiedz

anijggg 13 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
w moim zeszycie z przepisami to ciasto nazywa się raffaello , robiłam bo kilka razy jest naprawdę bardzo smaczne.Jeżeli ktoś lubi kokos polecam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

anetta73 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
pysznosci:) robie podobne kokoski...i zawsze wychodza :)pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz