Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cos dla miłośników kokosu:). Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu i zawsze sie udaje.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2867
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 571
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 232
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 315
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2867
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 571
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 232
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 315
Składniki
CIASTO: wszystkie składniki wsypuje do miski, a następnie rekami przesiewam przez palce. (NIE ZAGNIATAĆ). Z ciasta ma wyjść kruszonka. Następnie na wysmarowana i oprószoną bułka tarta blaszkę (o wymiarach ok 23x30-taka mam) wysypuje równo to ciasto.
Starte na grubym tarle jabłka wyciskam z nadmiaru soku i wykładam równo na ciasto. Ja posypuje jeszcze cynamonem, bo lubię:)
PIANA KOKOSOWA: Ubijam piane z białek, dodaje cukier puder-ciągle ubijam na sztywno! Teraz wsypuje partiami kokos i mieszam delikatnie już za pomocą łyżki. Po dokładnym wymieszaniu wylewam piane na jabłka, wyrównuje. PIEC ok 35-40 min w temp. 170 stopni. SMACZNEGO