Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto krówka to bez wątpienia wypiek dla prawdziwych łasuchów i miłośników toffi. Ciasto wyróżnia się unikatowymi połączeniami i łatwością przygotowania. W sumie na przygotowanie i zrobienie ciasta krówki potrzebujecie około 1,5 do 2 godzin.
Ciasto: Cukier trzcinowy wraz z wodą zagotowuje do momentu powstania gęstego syropu. Studzę. Jajka ubijam wraz z cukrem do białości. Wolnym strumieniem dodaje do masy syrop. Cały czas ubijam masę. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewam. Dodaje do masy jajecznej. Miksuje do połączenia się składników. Masę przelewam do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę 50 minut w 180 stopniach. Studzę i kroje na dwie części.
Krem: Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Krótko miksuje.
Na pierwszy blat ciasta nakładam warstwę kajmaku. Na kajmak smaruje krem śmietanowy. Całość przykrywam drugim blatem. Chłodzę godzinę. Wierzch ciasta dekoruje pozostałym kajmakiem i krem. Ponownie chłodzę godzinę.
Zapraszam na mojego bloga!
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 42
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 127
Pyszne udka kurczaka w pomidorach i porach, aromatyczny smak!
Odsłon: 59
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 42
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 127
Pyszne udka kurczaka w pomidorach i porach, aromatyczny smak!
Odsłon: 59
Składniki
Ciasto: Cukier trzcinowy wraz z wodą zagotowuje do momentu powstania gęstego syropu. Studzę. Jajka ubijam wraz z cukrem do białości. Wolnym strumieniem dodaje do masy syrop. Cały czas ubijam masę. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewam. Dodaje do masy jajecznej. Miksuje do połączenia się składników. Masę przelewam do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę 50 minut w 180 stopniach. Studzę i kroje na dwie części. Krem: Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Krótko miksuje. Na pierwszy blat ciasta nakładam warstwę kajmaku. Na kajmak smaruje krem śmietanowy. Całość przykrywam drugim blatem. Chłodzę godzinę. Wierzch ciasta dekoruje pozostałym kajmakiem i krem. Ponownie chłodzę godzinę.
Zapraszam na mojego bloga!
Przepisy Desery
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 221
Ciasto- czekoladowiec
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 127