Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto krówka to bez wątpienia wypiek dla prawdziwych łasuchów i miłośników toffi. Ciasto wyróżnia się unikatowymi połączeniami i łatwością przygotowania. W sumie na przygotowanie i zrobienie ciasta krówki potrzebujecie około 1,5 do 2 godzin.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ciasto: Cukier trzcinowy wraz z wodą zagotowuje do momentu powstania gęstego syropu. Studzę. Jajka ubijam wraz z cukrem do białości. Wolnym strumieniem dodaje do masy syrop. Cały czas ubijam masę. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewam. Dodaje do masy jajecznej. Miksuje do połączenia się składników. Masę przelewam do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę 50 minut w 180 stopniach. Studzę i kroje na dwie części. Krem: Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Krótko miksuje. Na pierwszy blat ciasta nakładam warstwę kajmaku. Na kajmak smaruje krem śmietanowy. Całość przykrywam drugim blatem. Chłodzę godzinę. Wierzch ciasta dekoruje pozostałym kajmakiem i krem. Ponownie chłodzę godzinę.
Zapraszam na mojego bloga!