Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi każdemu, nawet początkującemu, szybkie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10973
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4877
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9445
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10973
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4877
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9445
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1407
Składniki
3 szklanki mąki, szklankę cukru pudru, 3 łyżki śmietany, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy wsypać na tortownicę. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wbić na tortownicę, białka do garnka. Zagnieść ciasto i wsadzić na 30 min do zamrażarki.
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do rondla i dusić na małym ogniu przez ok 5 minut. Dodać łyżkę bułki tartej i 2 łyżki cukru (lub do smaku).
białka ubić na pianę, dodać pozostały cukier (ok. pół szklanki) i pół torebki kisielu (w proszku).
Wysmarować blachę margaryną i obsypać bułką tartą. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na dwie części. Jedną rozłożyć na blaszce, poprzebijać widelcem. Wyłożyć rabarbar a potem warstwę piany. Na pianę zetrzeć na tarce (duże oczko) pozostałą część ciasta.
Piec przez ok. 40 min w temp. 180 stopni