Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zrobiłem specjalnie dla moich córek
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3397
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 602
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3741
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 533
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3397
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 602
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3741
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 533
Składniki
.Rozmrażamy szpinak i odsączamy z wody.Miksujemy jaja z cukrem, wlewamy powoli olej, dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i powoli mieszamy łyżką. Wlewamy do tortownicy (wyłożyć ją papierem do pieczenia) o średnicy 26 cm, pieczemy ok 1 godz w temp 180 stopni. Po wystudzeniu obcinamy nożem wierzch ciasta i kruszymy drobniutko.
Masa: Przygotować galaretkę zieloną -opakowanie w 1 szklance wody.Po tym jak stężeje pokroić ją na drobne kawałki (ale też nie powinny być bardzo drobne).Ubijamy kremówkę ze śmietan -fix, do tego dodajemy dość gęstą galaretkę żółtą ,mieszamy,nastepnie serek ,a na końcu kawałki galaretki zielonej.Wykładamy masę na ciasto, a następnie posypujemy okruszkami z wierzchu,dokładnie by było całe zielone.Dekorujemy pestkami granatu lub żurawiny.