Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zrobiłem specjalnie dla moich córek
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3830
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422950
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2530
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3830
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422950
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2530
Składniki
.Rozmrażamy szpinak i odsączamy z wody.Miksujemy jaja z cukrem, wlewamy powoli olej, dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i powoli mieszamy łyżką. Wlewamy do tortownicy (wyłożyć ją papierem do pieczenia) o średnicy 26 cm, pieczemy ok 1 godz w temp 180 stopni. Po wystudzeniu obcinamy nożem wierzch ciasta i kruszymy drobniutko.
Masa: Przygotować galaretkę zieloną -opakowanie w 1 szklance wody.Po tym jak stężeje pokroić ją na drobne kawałki (ale też nie powinny być bardzo drobne).Ubijamy kremówkę ze śmietan -fix, do tego dodajemy dość gęstą galaretkę żółtą ,mieszamy,nastepnie serek ,a na końcu kawałki galaretki zielonej.Wykładamy masę na ciasto, a następnie posypujemy okruszkami z wierzchu,dokładnie by było całe zielone.Dekorujemy pestkami granatu lub żurawiny.