Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zrobiłem specjalnie dla moich córek
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4275
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 695
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1002
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3941
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4275
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 695
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1002
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3941
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 806
Składniki
.Rozmrażamy szpinak i odsączamy z wody.Miksujemy jaja z cukrem, wlewamy powoli olej, dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i powoli mieszamy łyżką. Wlewamy do tortownicy (wyłożyć ją papierem do pieczenia) o średnicy 26 cm, pieczemy ok 1 godz w temp 180 stopni. Po wystudzeniu obcinamy nożem wierzch ciasta i kruszymy drobniutko.
Masa: Przygotować galaretkę zieloną -opakowanie w 1 szklance wody.Po tym jak stężeje pokroić ją na drobne kawałki (ale też nie powinny być bardzo drobne).Ubijamy kremówkę ze śmietan -fix, do tego dodajemy dość gęstą galaretkę żółtą ,mieszamy,nastepnie serek ,a na końcu kawałki galaretki zielonej.Wykładamy masę na ciasto, a następnie posypujemy okruszkami z wierzchu,dokładnie by było całe zielone.Dekorujemy pestkami granatu lub żurawiny.