Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto znalezione w przepisach babci:)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2731
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2731
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 259
Składniki
Przygotować biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania, gdy piana jest już sztywna, stopniowo (po 1 łyżce) dodawać cukier i 2 łyżki wody, cały czas ubijając. Następnie dodawać kolejno żółtka, po każdym ubijając około 30 sekund.Mąki z proszkiem wymieszać, przesiać do puszystej masy jajecznej. Delikatnie wmieszać do ciasta drewnianą łyżką. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30 min w 180º C.
Masa malinowa: Maliny zblenderować i przetrzeć przez sito aby pozbyć się części pestek. Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Do miski wlać pół szklanki śmietanki (reszta będzie na masie malinowej) i zmiksować ją z serkami i jogurtem, powoli wlewając zimną, tężejącą galaretkę. Dodać przecier malinowy i wszystko razem zmiksować. masę wylać na biszkopt (można na chwilę odstawić do lodówki aby zgęstniała).
Żelatynę zostawić do napęcznienia w 3 łyżkach wody, po czym upłynnić i ostudzić. Schłodzoną śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder (do smaku, ok. 1 łyżki) i tężejącą zimną żelatynę. Śmietanę rozsmarować na masie malinowej i posypać kokosem.