Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wilgotne ciasto z marchewkami, orzechami oraz cukrem pudrem
Miska, łyżka, blacha, mikser, papier do pieczenia, taras, deska, nóż, sitko
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka kajmakowa idealna na święta , możesz...
Odsłon: 610
Pyszny, delikatny i kremowy sernik dla miłośników tego ciasta. Ciasto nie tyl...
Odsłon: 712
U mnie w domu wszyscy bardzo lubimy pieczone serniki i często je robię. Dzisi...
Odsłon: 276
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka kajmakowa idealna na święta , możesz...
Odsłon: 610
Pyszny, delikatny i kremowy sernik dla miłośników tego ciasta. Ciasto nie tyl...
Odsłon: 712
U mnie w domu wszyscy bardzo lubimy pieczone serniki i często je robię. Dzisi...
Odsłon: 276
Składniki
1. Wsyp do naczynia: *200g mąki pszennej białej lub pełnoziarnistej, *szczypta soli, *łyżeczka cynamonu (jeśli lubisz, to troszkę więcej), *łyżeczka proszku do pieczenia , *łyżeczka sody oczyszczonej.
2. Wlać do miski 3/4 szklanki oleju, Wsypać Pół szklanki ksylitolu lub cukru białego/trzcinowego *mieszać mikserem na najwyższych obrotach* Pokolei dodawać 3 jajka
3. Dodać mąkę z dodatkami i miksować dalej
4. Dodać 250-300g tartej marchewki (grube oczka) oraz 50gram siekanych orzechów włoskich. Delikatnie mieszać łyżką.
5. Przełożyć ciasto do formy i piec około 60min w 180-210°C. 6. Wyłączyć piekarnik oraz zostawić uchylone drzwiczki piekarnika.
7. Po ostygnięciu, posypać cukrem pudrem
Przepisy Desery
Desery
Sernik pistacjowy
Desery
Babka piaskowa siostry Anastazji
Desery
Sernik ,,ZEBRA,,
Desery
Babka z zsiadłego mleka
Sernik pistacjowy
Znudziły Wam się tradycyjne serniki? Skorzystajcie z tego przepisu! Dodatek p...
Odsłon: 1040
Babka piaskowa siostry Anastazji
Puszysta babka piaskowa, którą przygotujecie migusiem wykorzystując zaledwie...
Odsłon: 163