Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, szybkie, tanie, idealne do gorącego kakao /lepsze od kawy/. Dzieci się objadają.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 176
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 873
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3999
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20030
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 176
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 873
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3999
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20030
Składniki
Do misy miksera wbić żółtka, dodać cukier, cukier wanilinowy utrzeć do białości,wmieszać twarożek tłuszcz i maślankę. Miksować kilka sekund na pełnych obrotach do połączenia się składników. Następnie zmniejszyć obroty i dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, wmieszać delikatnie do ciasta. Gotowe ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć owoce. Ciasto można posypać kruszonką (lub cukrem pudrem po upieczeniu). Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C przez około 40 minut. /do suchego patyczka/, wyłączyć piekarnik uchylić piekarnik po 10 minutach. Studzić powoli. Ciasto maślankowe można upiec ze śliwkami, malinami i z porzeczkami.