Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, szybkie, tanie, idealne do gorącego kakao /lepsze od kawy/. Dzieci się objadają.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Do misy miksera wbić żółtka, dodać cukier, cukier wanilinowy utrzeć do białości,wmieszać twarożek tłuszcz i maślankę. Miksować kilka sekund na pełnych obrotach do połączenia się składników. Następnie zmniejszyć obroty i dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, wmieszać delikatnie do ciasta. Gotowe ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć owoce. Ciasto można posypać kruszonką (lub cukrem pudrem po upieczeniu). Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C przez około 40 minut. /do suchego patyczka/, wyłączyć piekarnik uchylić piekarnik po 10 minutach. Studzić powoli. Ciasto maślankowe można upiec ze śliwkami, malinami i z porzeczkami.