Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto milionera to pyszne połączenie ciasta kruchego, masy kajmakowej i polewy czekoladowej. Jest to ciasto dedykowane osobą, które zaczynają swoją przygodę z pieczeniem i z wypiekami. Połączenia smakowe w tym cieście są w pewnym sensie gwarancją udanego wypieku. W sumie ciasto milionera przygotowuje się dosyć szybko i sprawnie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12358
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13245
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5517
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12358
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13245
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5517
Składniki
Ciasto: Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Dodajemy cukier puder, masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Gdy ciasto się schłodzi to wyjmujemy je z lodówki. Wałkujemy na wielkość tortownicy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy. Nadzienie: Na wypieczone ciasto smarujemy masę kajmakową. Chłodzimy 20 minut. Polewa czekoladowa: Czekoladę włamiemy na kawałki. Wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewę rozprowadzamy na masie kajmakowej. Chłodzimy około 30 minut w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!