Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy placek orzechowy.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 724
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12518
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 724
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12518
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, dodać po jednym jajku i po łyżce przesianej mąki pszennej i ziemniaczanej, proszek, orzechy i mleko. Dobrze wyrobić ciasto na jednolitą masę. Wylać do płaskiej, natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Posypać cukrem pudrem lub polukrować albo polać czekoladą lub orzechową polewą. Ciasto można przybrać również bitą śmietaną.