Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy placek orzechowy.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1161
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1161
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13290
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, dodać po jednym jajku i po łyżce przesianej mąki pszennej i ziemniaczanej, proszek, orzechy i mleko. Dobrze wyrobić ciasto na jednolitą masę. Wylać do płaskiej, natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Posypać cukrem pudrem lub polukrować albo polać czekoladą lub orzechową polewą. Ciasto można przybrać również bitą śmietaną.