Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 224
Dodano: 20.02.2010
Odsłon: 896
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Czekolade zetrzec na tarce z grubtmi oczkami. kawe zaparzyc w szklance wody, ostudzic. Żóltka oddzielic od białek. Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodawa po jednym żóltku. Delikatnie ubijac. Wlac olej i zimna kawe. Wymiesza. Make połaczyc z proszkiem do pieczenia, orzechami i czekolada. Wsypac do ubitej masy. Wymiesza.
Ciasto wlac do formy wyłozonej papierem do pieczenia o wymiarach 30*10. Piec w 180 stopniach przez ok 40 min. Sprawdzac patyczkiem:) kazdy piekarnik jest inny. Ostudzone polac polewa.
Polewa : 3 łyżki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyzki mleka, 1 łyzka kakao, 10 gram czekolady mlecznej. Wszystkie skladniki razem zagotowac.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)