Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy:) a efekt miło zaskoczy.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Składniki
Czekolade zetrzec na tarce z grubtmi oczkami. kawe zaparzyc w szklance wody, ostudzic. Żóltka oddzielic od białek. Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodawa po jednym żóltku. Delikatnie ubijac. Wlac olej i zimna kawe. Wymiesza. Make połaczyc z proszkiem do pieczenia, orzechami i czekolada. Wsypac do ubitej masy. Wymiesza.
Ciasto wlac do formy wyłozonej papierem do pieczenia o wymiarach 30*10. Piec w 180 stopniach przez ok 40 min. Sprawdzac patyczkiem:) kazdy piekarnik jest inny. Ostudzone polac polewa.
Polewa : 3 łyżki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyzki mleka, 1 łyzka kakao, 10 gram czekolady mlecznej. Wszystkie skladniki razem zagotowac.