Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy:) a efekt miło zaskoczy.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
Czekolade zetrzec na tarce z grubtmi oczkami. kawe zaparzyc w szklance wody, ostudzic. Żóltka oddzielic od białek. Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodawa po jednym żóltku. Delikatnie ubijac. Wlac olej i zimna kawe. Wymiesza. Make połaczyc z proszkiem do pieczenia, orzechami i czekolada. Wsypac do ubitej masy. Wymiesza.
Ciasto wlac do formy wyłozonej papierem do pieczenia o wymiarach 30*10. Piec w 180 stopniach przez ok 40 min. Sprawdzac patyczkiem:) kazdy piekarnik jest inny. Ostudzone polac polewa.
Polewa : 3 łyżki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyzki mleka, 1 łyzka kakao, 10 gram czekolady mlecznej. Wszystkie skladniki razem zagotowac.