Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 509
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10277
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13465
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 509
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10277
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13465
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Składniki
upiec biszkopt; białka ubić na sztywno dodać 1 szkl cukru następnie cały czas ubijając dodać żółtka rozmącone z octem na koniec powoli wsypywać zmieszane mąki z proszkiem wymieszać delikatnie i wylać na blachę piec ok 30 min w temp 200 st wystudzić i przekroić na pół
szklankę mleka zagotować z 3 łyżkami cukru i wlać w to budyń rozmącony w 1/2 szkl mleka ugotować do zgęstnienia i zimny utrzeć z 1 kostką margaryny można dodać trochę alkoholu rozsmarować na połówce biszkopta
ugotowane mleko z puszki połączyć z 3/4 kostki margaryny i ok połowę tej masy rozsmarować na masie budyniowej i przykryć drugą połówką biszkoptu na to posmarować resztę masy mlecznej
na patelni rozpuścić 1/4 kostki margaryny i 3 łyżki cukru wsypać słonecznik i smażyć mieszając na słomkowy kolor posypać wierzch ciasta (ciepłym słonecznikiem)