Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne ciasto,idealne do kawki:)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1743
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 55
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1374
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1743
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 55
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1374
Składniki
Wykonanie ciasta: Miksujemy 1 kostke margaryny, cukier, dżem i kakao.Ubijamy jajka, dodajemy je do poprzednio zrobionej masy I dokladnie mieszamy.Nastepnie do wymieszanej masy dodajemy mąkę, mleko i sodę. Znów wszystko razem mieszamy dokładnie. Ciasto wykładamy na blachę i pieczemy w 180 stopniach ok(355 F) przez ok. 30 minut.
Wykonanie kremu : Drugą kostkę margaryny ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Do utartej masy z margaryny i cukrów dodajemy powoli serek homogenizowany i mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy..Ostudzone ciasto przekrawamy na pol.Nasaczamy ponczem dolne ciasto,przekladamy kremem,przykrywamy pozostalym ciastem i znowu lekko nasaczamy. Gotowe ciasto polac polewa.Chlodzic ok 3 godz.
Kilka dodatkowych wskazowek: Jesli ktos nie lubi ponczu z alkoholem, mozna go zastapic mocna herbata lub herbata z aromatem rumowym i ciasto bedzie rownie smaczne.Jesli ktos tak jak moja mama nie lubi kremow robionych na masle, ciasto mozna przelozyc bita smietana ubita z smietan fixem.I na koniec podaje przepis na polewe (na duza blaszke trzeba podwoic ilosc skladnikow)50g margaryny,1 łyżka cukru,2 łyżki kakao,2-3 łyżki wody
Smacznego:)