Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto trochę pracochłonne ale końcowy efekt wszystko wynagrodzi :)
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1410
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 152
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 316
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 169
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3542
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1410
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 152
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 316
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 169
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3542
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną ,dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić na noc w lodówce. Ciasto podzielić na 6 części. Z białek ubić pianę z 3\\4 szkl cukru, na koniec dodać kisiele. Gotową pianę podzielić na 3 części. Wałkujemy placek nakładając jedną część białek , układamy wiśnie to przykrywamy drugim plackiem i tak pieczemy 3 placki podwójne. Placki pieczemy 20-25 minut w temp 200 stopni.
Budyń ugotować na 3 szklankach mleka, ostudzić. Budyń utrzeć z margaryną i przekładać zimne ciasta wiśniowe. Posypać cukrem pudrem.