Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nutą kwasowości, a to za sprawą owoców. Idealna propozycja dla tych, którzy nielubą zbyt słodkich deserów. Zrobienie tego ciasta z pewnością nie zajmie wam dużo czasu. Wystarczy zmiksować składniki na ciasto, dodać owoce, posypać kruszonką i upiec! Zobaczcie, jakie to proste.
blaszka 36 x 24 cm
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 68
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 215
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 68
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 215
Składniki
Agrest myjemy, obrywamy ogonki i osuszamy.
Margarynę kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy cukier i jajka. Składniki miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość ucieramy do powstania jednolitego ciasta.
Składniki na kruszonkę przekładamy do miski. Całość zagniatamy. Następnie rozcieramy między palcami tak, aby powstały grudki.
Blaszkę o wymiarach 36 x 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy, równamy powierzchnię. Na górze układamy równomiernie agrest. Ciasto posypujemy kruszonką.
Blaszkę z ciastem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 50-60 minut. Gotowe!