Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z bitą śmietaną i winogronem

Ciasto z bitą śmietaną i winogronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 625

palce lizac

Składniki

  • cukier, 1szkl
  • Mąka pszenna, 3/4szkl
  • jajka, 7
  • kakao, 2łyż
  • proszek do piecz., 2łyżeczki
  • śmietana, 500g
  • usztywniacz do smietany, 1 op
  • cukier puder, 3lyz
  • winogrono czerwone, kg
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto z bitą śmietaną i winogronem

Przygotowanie

  1. Białka ubic dodajac stopniowo cukier żółtka.Wsypac make a proszkiem i kakao.Wylacna blache (25x40)piec 30 min w 180st.Schłodzoną śmietanę ubic z cukrem dodac usztywniacz.Ostudzone ciasto przekroic .Na jeden płat wyłożyc połowe śmietany i winogrono(duże przekroic).Przykryc drugim płatem,wyłożyc resztę śmietany,dowolnie udekorowac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń