Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 567
Dodano: 19.02.2011
Odsłon: 7812
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Zagnieść ciasto z mąki, części cukru pudru (2 część do piany), masła, proszku do pieczenia i żółtek.
Sparzyć cytrynkę, zetrzeć skórkę na tarce (drobne oczka) i wycisnąć sok (przed wyciśnięciem turlać ją po blacie, delikatnie uciskając dłonią). Wlać do ciasta i wyrobić.
Podzielić ciasto na 3 części: dwie większe i jedną mniejszą - na kuleczki
Do jednej części dodać kakao.
Rozwałkować ciasto białe na spód wysmarowanej i obsypanej bułką tartą blaszki, posmarować dżemem, następnie wyłożyć ciasto ciemne z kakao i pianę ubitą z resztą cukru pudru. Z ostatniej najmniejszej części uformować kuleczki i delikatnie ułożyć na wierzchu piany.
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Na takie ciacho też bym się wybrał!wygląda na bardzo smaczne i przepis bardzo czytelny i dokładny!0 Kto głosował? | Odpowiedz