Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, proste ciacho z gruszkami. Foremka 23*23 cm.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52332
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52332
Składniki
Margarynę roztopiłem i zostawiłem do ostudzenia. W międzyczasie obrałem gruszki i pozbyłem się gniazd nasiennych.
Jajka ubiłem z cukrami na puszystą masę, powoli dodawałem przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewałem ostudzoną margarynę. Na koniec dodałem kakao.
Ciasto przelałem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, połówki gruszek ponacinałem na wierzchu i ułożyłem w cieście. Piekłem 40 minut w 180 stopniach. Studziłem przy uchylonych drzwiach w piekarniku.