Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, proste ciacho z gruszkami. Foremka 23*23 cm.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415822
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2705
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415822
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2705
Składniki
Margarynę roztopiłem i zostawiłem do ostudzenia. W międzyczasie obrałem gruszki i pozbyłem się gniazd nasiennych.
Jajka ubiłem z cukrami na puszystą masę, powoli dodawałem przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewałem ostudzoną margarynę. Na koniec dodałem kakao.
Ciasto przelałem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, połówki gruszek ponacinałem na wierzchu i ułożyłem w cieście. Piekłem 40 minut w 180 stopniach. Studziłem przy uchylonych drzwiach w piekarniku.