Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis znalazłam w gazecie,wypróbowałam i mnie oraz mojej rodzince bardzo smakuje :)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1162
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1162
Składniki
Ciasto 1. Jajka ubić z cukrem.Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. 2.Blaszkę o wymiarach 25x40cm wyłożyć pergaminem.Ciasto wlać do formy. Piec 30 min w temperaturze 170 stopni. Masa jabłkowa Jabłka obrać,zetrzec na tarce o grubych oczkach. Masło roztopić,dodać jabłka,chwilę smażyć.Wsypać galaretkę,wymieszac i jeszcze chwilę smażyć. Masa budyniowa W 3/4 szklanki mleka rozpuścić żółtka i mąkę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem.Dodać mleko z mąką,ugotować budyń.
Ostudzone ciasto przekroić na dwie części. Na jedna część ciasta wyłożyć masę jabłkową,następnie rozsmarować masę budyniową. Przykryć drugą częścią ciasta. Polać polewą .Udekorować.