Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457071
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1289
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457071
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1289
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Mak zalewam wrzątkiem, zagotowuję przez 30 minut, potem odstawiam do ostudzenia. Odciskam z nadmiaru wody.
Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję mak, kakao, mąkę i proszek. Mieszam. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy makowej i mieszam delikatnie.
Ciasto przekładam do formy i piekę 30 minut w 170 st. C.
Serek, śmietanę i cukier miksuję.
Mascarpone i nutellę miksuję.
Ciasto makowe skrapiam ponczem, wykładam masę śmietankową. Wiśnie odsączam i delikatnie wciskam w masę. Biszkopty namaczam w kawie i likierze. Układam je bardzo ściśle. Rozprowadzam masę z nutellą.
Ciasto schładzam.