Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Mak zalewam wrzątkiem, zagotowuję przez 30 minut, potem odstawiam do ostudzenia. Odciskam z nadmiaru wody.
Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję mak, kakao, mąkę i proszek. Mieszam. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy makowej i mieszam delikatnie.
Ciasto przekładam do formy i piekę 30 minut w 170 st. C.
Serek, śmietanę i cukier miksuję.
Mascarpone i nutellę miksuję.
Ciasto makowe skrapiam ponczem, wykładam masę śmietankową. Wiśnie odsączam i delikatnie wciskam w masę. Biszkopty namaczam w kawie i likierze. Układam je bardzo ściśle. Rozprowadzam masę z nutellą.
Ciasto schładzam.