Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, nie pożałujecie... Podbije każdą imprezę!
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 674
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 674
Składniki
CIASTO: Cukier waniliowy, margarynę, 1 niepełną szkl. cukru i 8 żółtek - utrzeć. Dodać mąkę, mleko, proszk - dokładnie wymieszać, dodać 10 dag migdałów. Ciasto rozłożyć na dwie blachy.
BEZA: Ubić 8 białek z 1 i 2/3 szkl. cukru i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Na jedno z ciast (surowe) wyłożyć bezę i posypać płatkami migdałowymi. Piec obydwa ciasta ok. 30 min. w 180''C, na zloty kolor.
Galaretki rozpuścic w 600 ml wody. Na ostudzone (czyste) ciasto wyłożyć odsączone, pokrojone ananasy, zalać tężejącą galaretką. Śmietany schłodzić i utrzeć z cukrem pudrem. Gdy galaretka będzie sztywna wyłożyć ubitą śmietanę i przykryć plackiem z bezą. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Szybka babka bez miksera
Desery
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Desery
Keks pomarańczowy na święta
Desery
Szybka i pulchna babka na kefirze
Szybka babka bez miksera
Pyszna babka bez użycia miksera gotowa w kilka minut idealna na różne okazje .
Odsłon: 308
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Puszysty makowiec na kruchym spodzie, przyozdobiony kratką z kruchego ciasta....
Odsłon: 313