Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z orzechami i bezą"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 262
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 983
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 268
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 262
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 983
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 268
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę z cukrem pudrem. Dodaj orzechy, wyłóż na małą formę do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 160°C.
Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzątku. Ostudź. Ubij śmietanę z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną. Wyłóż na zimny placek, udekoruj, wstaw do lodówki.
Porcje 12. 60 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 460 kcal.
Przepis nadesała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Takie jest życie