Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3751
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3751
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Składniki
margaryne,cukier i zoltka jaj miksujemy ze soba. z bialek ubijamy sztywna piane i dodajemy razem z maka i proszkiem do pieczenia do reszty. wyrabiamy na jednolita mase.
forme smarujemy maslem lub margaryna i obsypujemy bulka tarta ( w ten sposow sie nie przypali). wlewany gotowa mase do formy a na wierzchu ukladamy rabarbar (ja urzywam mrozonego bo jest latwiej dostepny o kazdej porze roku a smakuje wysmienicie) robimy wieksze odstepy miedzy kawalkami bo ciasto rosnie:)
wkladamy forme do wczesniej nagrzanego piekarnika (ok 180 stopni) i pieczemy okolo 40 min ale czas pieczenia moze ulec wydluzeniu w zaleznosci od ilosci owocow i od piekarnika wiec trzeba pilnowac:)
jak widac na zdieciu szybko znika (nie zdazylam zrobic zdiecia jak jeszcze bylo cale-za duzo chetnych:) ) mam nadzieje ze wam posmakuje ( i przepraszam za bledy:) )