Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie podaje ilości wódki bo to zależy jakie kto lubi ostre ciasto.Ile ma być tych herbatników też nie napisałam bo zależy od wielkości blaszki:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
BISZKOPT: Z podanych składników zrobić biszkopt KREM: Z tego litra mleka,który jest potrzebny do przyrządzenia kremu odlać trochę do małego garnka i rozmieszać z nim obie maki tak żeby nie było żadnych gródek.Resztę mleka wlać do większego garnka wsypać cukier,cukier waniliowy i dodać masło.Jak sie zacznie gotować wlać obie mąki rozrobine w mleku i zostawić na gazie cały czas mieszając aż zacznie gęstnieć.Musi misi być konsystencja budyniu. Na gorący biszkopt wlać ta gorącą masę budyniowa i układać na niej herbatniki maczane w wódce.Zrobić polewę.