Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie podaje ilości wódki bo to zależy jakie kto lubi ostre ciasto.Ile ma być tych herbatników też nie napisałam bo zależy od wielkości blaszki:)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3657
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422752
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2463
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3657
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422752
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2463
Składniki
BISZKOPT: Z podanych składników zrobić biszkopt KREM: Z tego litra mleka,który jest potrzebny do przyrządzenia kremu odlać trochę do małego garnka i rozmieszać z nim obie maki tak żeby nie było żadnych gródek.Resztę mleka wlać do większego garnka wsypać cukier,cukier waniliowy i dodać masło.Jak sie zacznie gotować wlać obie mąki rozrobine w mleku i zostawić na gazie cały czas mieszając aż zacznie gęstnieć.Musi misi być konsystencja budyniu. Na gorący biszkopt wlać ta gorącą masę budyniowa i układać na niej herbatniki maczane w wódce.Zrobić polewę.