Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z żurawinowym kremem"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 579
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 579
Składniki
Miękkie masło pokrój na kawałki, dodaj cukier waniliowy, żółtka i ubij. Z białek i cukru ubij sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy z żółtek. Dodaj przesianą mąkę i kakao.
Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 20 minut. Poczekaj, aż ciasto ostygnie, a następnie wyjmij je z formy.
Śmietanę ubij. Wymieszaj ją z jogurtem, żurawiną, cukrem. Rozpuść żelatynę, dodaj do kremu. Gdy masa zacznie tężeć, rozsmaruj ją na cieście. Włóż ciasto do lodówki. Gdy zastygnie, pokrój na porcje.Źródło: Kobieta i życie