Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z żurawinowym kremem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Składniki
Miękkie masło pokrój na kawałki, dodaj cukier waniliowy, żółtka i ubij. Z białek i cukru ubij sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy z żółtek. Dodaj przesianą mąkę i kakao.
Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 20 minut. Poczekaj, aż ciasto ostygnie, a następnie wyjmij je z formy.
Śmietanę ubij. Wymieszaj ją z jogurtem, żurawiną, cukrem. Rozpuść żelatynę, dodaj do kremu. Gdy masa zacznie tężeć, rozsmaruj ją na cieście. Włóż ciasto do lodówki. Gdy zastygnie, pokrój na porcje.Źródło: Kobieta i życie