Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 444
Dodano: 16.07.2011
Odsłon: 37281
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ubić pianę z białek, dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać.
Następnie kolejno dodawać żółtka, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i na końcu dodać zarodki.
Wyłożyć na blachę 28x23 na wierzch poukładać śliwki, oczywiście bez pestek. Piec w tem.180C 30-40 minut.
W między czasie przygotować krem, proszek ubić ze szklanka mleka, dodać do niego ostudzoną i rozpuszczoną w 1 szkl. wody galaretkę , i tak przygotowanym kremem posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

dorcia41 19 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Annuar :) zarodki są po prostu zdrowe, ale myślę że jeżeli nie chcesz ich używać to możesz je zastąpić po prostu mąką ,tyle że smak już nie będzie ten sam, a połączenie śliwek z kremem mnie i moim bliskim i nie tylko bardzo smakowało, zresztą jak nie zrobisz to nie posmakujesz,pozdrawiam :))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 18 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Ciekawi mnie to połączenie - śliwki z kremem tiramisowo-pomarańczowym... A te zarodki pszenne czemuś służą ? Można je czymś zastąpić ?1 Kto głosował? | Odpowiedz