Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i niedrogie i po prostu pyszne :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Składniki
Ubić pianę z białek, dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać.
Następnie kolejno dodawać żółtka, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i na końcu dodać zarodki.
Wyłożyć na blachę 28x23 na wierzch poukładać śliwki, oczywiście bez pestek. Piec w tem.180C 30-40 minut.
W między czasie przygotować krem, proszek ubić ze szklanka mleka, dodać do niego ostudzoną i rozpuszczoną w 1 szkl. wody galaretkę , i tak przygotowanym kremem posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)))