Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i niedrogie i po prostu pyszne :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1966
Składniki
Ubić pianę z białek, dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać.
Następnie kolejno dodawać żółtka, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i na końcu dodać zarodki.
Wyłożyć na blachę 28x23 na wierzch poukładać śliwki, oczywiście bez pestek. Piec w tem.180C 30-40 minut.
W między czasie przygotować krem, proszek ubić ze szklanka mleka, dodać do niego ostudzoną i rozpuszczoną w 1 szkl. wody galaretkę , i tak przygotowanym kremem posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)))