Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cranachan – szkocki deser z malinami"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 582
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2621
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1884
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1173
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1740
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 582
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2621
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1884
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1173
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1740
Składniki
Maliny umyj i przetnij na połówki. Na patelni podgrzej miód z whisky. Mieszaj do czasu, aż uzyskasz gęsty sos. Wtedy dołóż maliny i karmelizuj je kilka minut.
Gotowe owoce ułóż na dnie wysokich szklanek wraz z niewielką ilością sosu. Płatki owsiane podsmaż na złoto na suchej patelni z dodatkiem brązowego cukru. Następnie ułóż je na warstwie malin. Śmietankę delikatnie ubij (nie powinna być bardzo sztywna). Polej nią wierzch deseru. Gotowy cranachan udekoruj całymi malinami i listkami melisy.
<strong>Przepis nadesłała: Sandra Siebert</strong>Źródło: Kurier TV