Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cranachan – szkocki deser z malinami"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 124
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 97
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 124
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 97
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Maliny umyj i przetnij na połówki. Na patelni podgrzej miód z whisky. Mieszaj do czasu, aż uzyskasz gęsty sos. Wtedy dołóż maliny i karmelizuj je kilka minut.
Gotowe owoce ułóż na dnie wysokich szklanek wraz z niewielką ilością sosu. Płatki owsiane podsmaż na złoto na suchej patelni z dodatkiem brązowego cukru. Następnie ułóż je na warstwie malin. Śmietankę delikatnie ubij (nie powinna być bardzo sztywna). Polej nią wierzch deseru. Gotowy cranachan udekoruj całymi malinami i listkami melisy.
<strong>Przepis nadesłała: Sandra Siebert</strong>Źródło: Kurier TV