Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce pod kruszonką to dobry pomysł na szybki i bardzo smaczny deser. Do zapieczenia nadają się wszystkie owoce, a ciepły deser najlepiej smakuje z gałką lodów.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 441
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 156
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 254
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 138
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 96
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 441
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 156
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 254
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 138
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 96
Składniki
Truskawki umyć i pokroić w plasterki. Kokilki posmarować masłem i ułożyć w nich truskawki. Następnie posypać truskawki cukrem.
Kruszonka: Do miski wsypać resztę cukru, połączyć z mąką i dodać zimne masło. Całość dokładnie wymieszać i wyrabiać, aż powstaną grudki z ciasta.
Truskawki posypać kruszonką oraz płatkami migdałów. Crumble piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut. Udekorować świeżą miętą i podawać deser na ciepło.