Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce pod kruszonką to dobry pomysł na szybki i bardzo smaczny deser. Do zapieczenia nadają się wszystkie owoce, a ciepły deser najlepiej smakuje z gałką lodów.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12101
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2117
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 205
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12101
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2117
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 205
Składniki
Truskawki umyć i pokroić w plasterki. Kokilki posmarować masłem i ułożyć w nich truskawki. Następnie posypać truskawki cukrem.
Kruszonka: Do miski wsypać resztę cukru, połączyć z mąką i dodać zimne masło. Całość dokładnie wymieszać i wyrabiać, aż powstaną grudki z ciasta.
Truskawki posypać kruszonką oraz płatkami migdałów. Crumble piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut. Udekorować świeżą miętą i podawać deser na ciepło.