Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na poprawienie sobie humoru :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Biszkopt: 6 białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywna pianę dodajemy 0,3 szklanki cukru (ja dodaje trzcinowy wtedy biszkopt nabiera ładnego beżowego koloru no i smaku lepszego) , dalej ubijamy dodając naprzemiennie mąkę i żółtka oraz aromat i proszek do pieczenia, wylewamy na wysmarowana formę do ciasta i pieczemy 30 min w 160stopniach we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjmujemy i czekamy jak lekko przestygnie, górna przypieczona warstwę odkrawamy.
Biszkopt mamy ostudzony więc gotujemy budyń dodajemy żelfiksu i resztę cukru, wylewamy na niego budyń, kładziemy na ciepły budyń biszkopty moczone w rumie, odstawiamy do lekkiego ostudzenia, przygotowujemy polewę czekoladową, która polewamy wszystkie biszkopty i kładziemy na każdym rodzynkę ewentualnie żurawinę (rodzynki / żurawinę można również namoczyć w rumie )