Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na poprawienie sobie humoru :)
Biszkopt: 6 białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywna pianę dodajemy 0,3 szklanki cukru (ja dodaje trzcinowy wtedy biszkopt nabiera ładnego beżowego koloru no i smaku lepszego) , dalej ubijamy dodając naprzemiennie mąkę i żółtka oraz aromat i proszek do pieczenia, wylewamy na wysmarowana formę do ciasta i pieczemy 30 min w 160stopniach we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjmujemy i czekamy jak lekko przestygnie, górna przypieczona warstwę odkrawamy.
Biszkopt mamy ostudzony więc gotujemy budyń dodajemy żelfiksu i resztę cukru, wylewamy na niego budyń, kładziemy na ciepły budyń biszkopty moczone w rumie, odstawiamy do lekkiego ostudzenia, przygotowujemy polewę czekoladową, która polewamy wszystkie biszkopty i kładziemy na każdym rodzynkę ewentualnie żurawinę (rodzynki / żurawinę można również namoczyć w rumie )
Szybkie danie jednogarnkowe które przygotujesz w naczyniu żaroodpornym i pie...
Odsłon: 2912
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17215
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1979
Szybkie danie jednogarnkowe które przygotujesz w naczyniu żaroodpornym i pie...
Odsłon: 2912
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17215
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1979
Składniki
Biszkopt: 6 białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywna pianę dodajemy 0,3 szklanki cukru (ja dodaje trzcinowy wtedy biszkopt nabiera ładnego beżowego koloru no i smaku lepszego) , dalej ubijamy dodając naprzemiennie mąkę i żółtka oraz aromat i proszek do pieczenia, wylewamy na wysmarowana formę do ciasta i pieczemy 30 min w 160stopniach we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjmujemy i czekamy jak lekko przestygnie, górna przypieczona warstwę odkrawamy.
Biszkopt mamy ostudzony więc gotujemy budyń dodajemy żelfiksu i resztę cukru, wylewamy na niego budyń, kładziemy na ciepły budyń biszkopty moczone w rumie, odstawiamy do lekkiego ostudzenia, przygotowujemy polewę czekoladową, która polewamy wszystkie biszkopty i kładziemy na każdym rodzynkę ewentualnie żurawinę (rodzynki / żurawinę można również namoczyć w rumie )
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Desery
Mus truskawkowy z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Kefirowe desery
Desery
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 3
Mus truskawkowy z galaretką i bitą śmietaną
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 11