Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto o smaku cynamonu - szybkie i łatwe w wykonaniu, idealne na deser.
W wysokim garnku jajka ubić z cukrem Demerara. Dodać olej i mąki zmieszane z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zmiksować wszystko razem,
Do masy dodać utartą dynię i lekko posiekane orzechy, wymieszać delikatnie łyżką.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 50 minut do godziny. Ciasto jest gotowe, gdy wbity i wyjęty z niego patyczek jest suchy.
Wyjąć ciasto i lekko go ostudzić. Przygotować lukier: w miseczce dokładnie rozetrzeć pałką cukier puder z gorącą wodą, wylać na ciepłe ciasto, rozsmarować. Gotowe! Smacznego :)
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 134
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 37
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2872
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 78
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 134
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 37
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2872
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 78
Składniki
W wysokim garnku jajka ubić z cukrem Demerara. Dodać olej i mąki zmieszane z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zmiksować wszystko razem,
Do masy dodać utartą dynię i lekko posiekane orzechy, wymieszać delikatnie łyżką.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 50 minut do godziny. Ciasto jest gotowe, gdy wbity i wyjęty z niego patyczek jest suchy.
Wyjąć ciasto i lekko go ostudzić. Przygotować lukier: w miseczce dokładnie rozetrzeć pałką cukier puder z gorącą wodą, wylać na ciepłe ciasto, rozsmarować. Gotowe! Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Desery
Pomarańczowo-czekoladowy deser
Desery
SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Desery
Fit jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie
Ciastka z truskawkowym zefirem
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 5
Pomarańczowo-czekoladowy deser
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale kompon...
Odsłon: 4