Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto o smaku cynamonu - szybkie i łatwe w wykonaniu, idealne na deser.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
Składniki
W wysokim garnku jajka ubić z cukrem Demerara. Dodać olej i mąki zmieszane z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zmiksować wszystko razem,
Do masy dodać utartą dynię i lekko posiekane orzechy, wymieszać delikatnie łyżką.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 50 minut do godziny. Ciasto jest gotowe, gdy wbity i wyjęty z niego patyczek jest suchy.
Wyjąć ciasto i lekko go ostudzić. Przygotować lukier: w miseczce dokładnie rozetrzeć pałką cukier puder z gorącą wodą, wylać na ciepłe ciasto, rozsmarować. Gotowe! Smacznego :)