Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wątpliwą zaletą tego pysznego sernika cytrynowego jest jego łatwość wykonania. Aby przygotować ten sernik potrzebujemy tak naprawdę kilka składników i chwilkę cierpliwości. Cytrynowy sernik to doskonała propozycja na smaczny niedzielny deser.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13092
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2476
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3610
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4501
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13092
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2476
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3610
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4501
Składniki
Ser mielimy. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek homogenizowany. Miksujemy. Dodajemy sok z cytryny i aromat cytrynowy. Miksujemy. W 80 ml zimnej wody rozpuszczamy żelatynę. Odstawiamy do napęcznienia. Gotową żelatynę lekko podgrzewamy. Ostrożnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę do masy serowej. Mieszamy ręcznie. Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Na biszkoptach ostrożnie wylewamy masę serową. Całość chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Galaretkę zalewamy 400 ml wrzącej wody. Studzimy. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy kolejne dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!