Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe babeczki.

Czekoladowe babeczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 28

Dodano:

Odsłon: 404

Są pysznie czekoladowe. Można dodać do nich dropsy czekoladowe albo zwykłą czekoladę gorzką albo mleczną.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyzki kakao
  • 0,5 tabliczki czekolady lub czekoladowych dropsów
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowe babeczki.

Przygotowanie

  1. Suche składniki mieszamy razem w misce. Osobno mieszamy mokre składniki. Dodajemy do masy i mieszamy aż wszystkie składniki się wymieszają i iasto będzie jednolite.

  2. Do masy dodajemy czekoladę lub dropsy. Mieszamy.
    Foremki na muffinki wykładamy papierowymi papilotami. ( ja użyłam foremek silikonowych).

  3. Wypełniamy foremki ciastem i wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut. Aby sprawdzić czy są gotowe możemy nakłuć je patyczkiem drewnianym do szaszłyków. Jeśli ciasto się nie przyklei babeczki są gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń