Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maleńkie, słodkie i pyszne. Robi się je bardzo, bardzo szybko. I jeszcze szybciej zjada.
Pokrusz czekoladę w metalowej misce i wstaw ją na garnek z gotującą wodą. Czyli do kąpieli wodnej.
Wlej do miski z czekoladą mleko i kawę. Podgrzewaj i mieszaj, aż utworzy się jedna czekoladowa masa.
Oddziel żółtka od białek i wrzuć je do czekolady.
Pokrój masło na kawałeczki i rozpuść je w brązowej masie.
Przelej czekoladę do foremki z płaskim dnem, ostudź i wstaw do zamrażalnika na 10 min., żeby stwardniała.
Na dno następnej foremki wysyp kakao.
Przygotuj naczynie z wodą i lodem. Zamocz ręce w zimnej wodzie z lodem. Z zastygłej czekolady formuj kulki o średnicy ok. 2 cm. i obtaczaj w kakao. (Dzięki zimnej wodzie czekolada nie będzie ci się kleić do dłoni).
Na koniec włóż trufle na kilka godzin do lodówki.
Trufle to bardzo specyficzne grzyby. Rosną tylko w dębowych lasach strefy śró...
Odsłon: 272
Uwielbiam wszystko, co jest czekoladowe i słodkie. Jednak nie można przesadza...
Odsłon: 5837
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 326
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1763
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17472
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 459
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 326
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1763
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17472
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 459
Składniki
Pokrusz czekoladę w metalowej misce i wstaw ją na garnek z gotującą wodą. Czyli do kąpieli wodnej.
Wlej do miski z czekoladą mleko i kawę. Podgrzewaj i mieszaj, aż utworzy się jedna czekoladowa masa.
Oddziel żółtka od białek i wrzuć je do czekolady.
Pokrój masło na kawałeczki i rozpuść je w brązowej masie.
Przelej czekoladę do foremki z płaskim dnem, ostudź i wstaw do zamrażalnika na 10 min., żeby stwardniała.
Na dno następnej foremki wysyp kakao.
Przygotuj naczynie z wodą i lodem. Zamocz ręce w zimnej wodzie z lodem. Z zastygłej czekolady formuj kulki o średnicy ok. 2 cm. i obtaczaj w kakao. (Dzięki zimnej wodzie czekolada nie będzie ci się kleić do dłoni).
Na koniec włóż trufle na kilka godzin do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 311
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 263