Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe racuszki z wiśniami"
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 113
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 69
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 4742
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 113
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 69
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 4742
Składniki
35 minut • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok. 1,60 zł • Przepis na 6-8 porcji.
Do miski wbij jajka, dodaj mleko zwykłe i czekoladowe, dokładnie roztrzep. Powoli dosypuj wszystkie suche , połącz je z mlekiem. Na koniec wlej rozpuszczone masło i mieszaj, aż masa będzie jednolita i gładka.
Naleśniki smaż pojedynczo, na średnim ogniu, na oleju. Powinny być pulchne i rumiane.
Wiśnie zasyp cukrem, dodaj sok z cytryny i smaż na wolnym ogniu ok. 20 min. Polej placuszki. Możesz również wykorzystać gotowe konfitury.
Danie poleca pani Katarzyna z Domaszna.Źródło: Kobieta i życie