Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe racuszki z wiśniami"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93445
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2613
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3470
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1572
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93445
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2613
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3470
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1572
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
35 minut • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok. 1,60 zł • Przepis na 6-8 porcji.
Do miski wbij jajka, dodaj mleko zwykłe i czekoladowe, dokładnie roztrzep. Powoli dosypuj wszystkie suche , połącz je z mlekiem. Na koniec wlej rozpuszczone masło i mieszaj, aż masa będzie jednolita i gładka.
Naleśniki smaż pojedynczo, na średnim ogniu, na oleju. Powinny być pulchne i rumiane.
Wiśnie zasyp cukrem, dodaj sok z cytryny i smaż na wolnym ogniu ok. 20 min. Polej placuszki. Możesz również wykorzystać gotowe konfitury.
Danie poleca pani Katarzyna z Domaszna.Źródło: Kobieta i życie