Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy deser z tapioki.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 206
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 951
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 739
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 206
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 951
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 739
Składniki
Należy zagotować wodę. Wsypać tapiokę. należy gotować około 15-20 minut. Aby tapioka zrobiła się przezroczysta. Jeśli wody będzie za mało należy jej dodać więcej. Później należy wlać mleko. Chwile gotować. I dodać mleczko kokosowe.
Jak tapioka zrobi się już gęsta. To dzielimy tapiokę na 2 części. Do jednej część dodajemy kakao a do drugiej wiórki kokosowe. Układamy warstwy w szklankach. Na sama górę dajemy wiórki kokosowe oraz żurawinę. Można też dodać owoce np. banan,kiwi, borówka amerykańska lub truskawki. Z takiej ilości tapioki wyjdą 2 desery.