Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy deser z tapioki.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Należy zagotować wodę. Wsypać tapiokę. należy gotować około 15-20 minut. Aby tapioka zrobiła się przezroczysta. Jeśli wody będzie za mało należy jej dodać więcej. Później należy wlać mleko. Chwile gotować. I dodać mleczko kokosowe.
Jak tapioka zrobi się już gęsta. To dzielimy tapiokę na 2 części. Do jednej część dodajemy kakao a do drugiej wiórki kokosowe. Układamy warstwy w szklankach. Na sama górę dajemy wiórki kokosowe oraz żurawinę. Można też dodać owoce np. banan,kiwi, borówka amerykańska lub truskawki. Z takiej ilości tapioki wyjdą 2 desery.