Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy deser z tapioki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 306
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25645
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8943
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 306
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25645
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8943
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 730
Składniki
Należy zagotować wodę. Wsypać tapiokę. należy gotować około 15-20 minut. Aby tapioka zrobiła się przezroczysta. Jeśli wody będzie za mało należy jej dodać więcej. Później należy wlać mleko. Chwile gotować. I dodać mleczko kokosowe.
Jak tapioka zrobi się już gęsta. To dzielimy tapiokę na 2 części. Do jednej część dodajemy kakao a do drugiej wiórki kokosowe. Układamy warstwy w szklankach. Na sama górę dajemy wiórki kokosowe oraz żurawinę. Można też dodać owoce np. banan,kiwi, borówka amerykańska lub truskawki. Z takiej ilości tapioki wyjdą 2 desery.