Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co tu dużo mówić ... delicja, że palce lizać
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1558
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 562
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3700
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1464
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1558
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 562
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3700
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1464
Składniki
Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy w miseczce z proszkiem i octem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie masę z żółtek, a na końcu mąkę wymieszaną z kakao. Wylewamy na blaszkę, pieczemy 20-25 min w 180 stopniach. Biszkopt studzimy, nasączamy kawą wymieszaną z alkoholem.
Krem: miękkie masło ucieramy dodając powoli kajmak.
Biszkopt smarujemy kremem, układamy wiśnie osączone z syropu, następnie układamy biszkopty nasączone w kawie i alkoholu, zalewamy tężejącą galaretką.