Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z mleczkiem kokosowym, oraz z sokiem z cytrusów
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2123
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2123
Składniki
Puszką mleka kokosowego wstrząsamy. Mleko mieszamy z serkiem homo i pokruszonymi słodzikiem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, następnie podgrzewamy w mikrofali. Dodajemy do masy kokosowej i mieszamy. Z owoców ścieramy skórkę, i wyciskamy sok. Całość podgrzewamy w rondlu. Gdy mus będzie gorący, dodajemy pokruszony słodzik. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, następnie podgrzewamy w mikrofali. Dodajemy do musu i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do naczyń nakładamy masę kokosową, gdy stężeje - mus cytrusowy. Można posypać prażonym kokosem.