Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, owocowy deser, idealny na upalne dni
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2119
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 62
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 89
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 153
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 164
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2119
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 62
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 89
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 153
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 164
Składniki
Do miksera/robota kuchennego z funkcją ubijania przekładamy serek mascarpone i lekko ubijamy rozluźniając gęstą konsystencję. Powoli i stopniowo wlewamy śmietankę, dodajemy 2-3 łyżki syropu z agawy, miodu lub cukru i ubijamy do uzyskania puszystej masy.
W mikserze lub blenderze miksujemy ok. 20 truskawek z bananem i dosładzamy do smaku 2-3 łyżkami syropu z agawy, cukru lub miodu. Pozostałe truskawki kroimy na małe kawałki.
W wybranym przez nas naczyniu (ja użyłam małych szklanek, świetnym wyborem będą też kieliszki do martini) układamy masę z serka i mus truskawkowy. Na wierzchu układamy pokrojone na kawałki truskawki. Całość dekorujemy uprażonymi na suchej patelni migdałami. Smacznego!