Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z serków i galaretek w szklankach z efektownym ulożeniem składników
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7963
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13742
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7963
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13742
Składniki
Przygotować 2 galaretki agrestowe w 3 szklankach wody. Gdy zaczną tężeć przelać je do pucharków i wstawić do lodówki. Pucharki ustawić pod kątem opierając o ścianki lodówki, aby po zastygnięciu galaretka była w pucharku "pod kątem". Do galaretki można dodać dowolne owoce.
1galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance goracej wody. Gdy ostygnie i zacznie tężeć połączyć ją z 3 serkami DANIO. Na zastygniętą galaretkę agrestową wyłożyć serek i wstawić do lodówki do stężenia.
1 galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wody i odstawic do zastygnięcia.
Na zastygnietym serku ułożyć dowolne owoce i zalać zimną galaretką truskawkową. Ponownie schłodzić. Smacznego!