Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,szybkie i proste:) Dla wielbicieli czekolady i kokosa:)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Składniki
Mleko skondensowane wlac do naczynia i wsypac wiórki kokosowe wymieszac to na zwartą masę. Jeśli jest zbyt rzadkie można dodac jeszcze wiórek:) Lepic w ręku kulki lub walce. Najlepiej co 3-4 batoniki płukac ręce w zimnej wodzie i nie wycierać wtedy lepiej się formuje. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim przyszłe batoniki. Włożyć do zamrażarki na conajmniej pół godziny.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Po wyjęciu z zamrażarki kulek kokosowych moczyc je w roztopionej czekoladzie następnie ułożyc z powrotem w naczyniu i dać w chłodne miejsce do stężenia czekolady:) Smacznego