Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste, smaczne :D
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
Do naparu kawowego wsyp cynamon, zamieszaj, odstaw do wystudzenia. Żółtka i połowę cukru pudru utrzyj na puszysta masę, najlepiej w kąpieli wodnej.
Twaróg wymieszaj z miodem i pozostałym cukrem pudrem, małymi porcjami dodawaj do gotowej masy żółtkowej, ciągle mieszając.
Połowę biszkoptów włóż na kilka sekund do kawy. Od razu umieść na spodzie prostokątnej formy /moja miała 25x25cm / myślę że mniejsza była by lepsza. Na biszkoptach rozsmaruj 4/5 kremu. Pozostałe biszkopty włóż na kilka sekund do kawy. Ułóż je na kremie i przykryj pozostałym kremem
Górę posyp delikatnie przez sitko kakao, a potem wiórkami czekoladowymi lub przygotuj inną dekorację :D