Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2164
Dodano: 08.02.2008
Odsłon: 2252
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Czekoladę pokruszyć na drobne kawałki, rozpuścić w mikrofalówce - ok 1,5 - 2 min. na 800 W. Herbatniki lub babkę (keks - cokolwiek mamy w domu - oczywiście bez pleśni itp.) drobno pokruszyć widelcem, ewentualnie włożyć do worka foliowego i rozwałkować, wrzucić do rozgrzanej czekolady. Dodać śmietanę wg uznania oraz olejek zapachowy (lub alkohol w wersji dla dorosłych). Konsystencja masy powinna przypominać plastelinę. Nabierać w dłonie porcje wielkości orzecha włoskiego i formować kulki. Można opanierować w kakao, wiórkach kokosowych, pokruszonych orzechach, migdałach - de gustibus. Układać na tacy lub dużym talerzu w jednej warstwie do przeschnięcia. Najlepsze na drugi dzień po zrobieniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

EwwRaa 09 lutego 2008Zgłoś do usunięcia
Mmm...Brzmi fantastycznie. :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz