Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieczorem przygotowujesz, wkładasz do lodówki a rano pieczesz.
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Składniki
Do miski wsypać pokruszone drożdże, posypać cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać warstwami: olej, olejek waniliowy, rozbełtane jajka, mleko i przesiana mąkę - 2 szklanki. Miskę przykryć folią spożywcza i wstawić na noc do lodówki.
Wyjąc miskę z ciastem z lodówki i dodać 2 szklanki mąki. Całość dobrze wymieszać i wlać do formy.
Na cieście można poukładać dowolne owoce.
Z podanych składników zrobić kruszonkę - zmieszać składniki razem. Powinno być lekko wilgotne ciasto. Posypać ciasto.
Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st. C. Ciasto piec 45-60 minut (w zależności od rodzaju piekarnika).