Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieczorem przygotowujesz, wkładasz do lodówki a rano pieczesz.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Do miski wsypać pokruszone drożdże, posypać cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać warstwami: olej, olejek waniliowy, rozbełtane jajka, mleko i przesiana mąkę - 2 szklanki. Miskę przykryć folią spożywcza i wstawić na noc do lodówki.
Wyjąc miskę z ciastem z lodówki i dodać 2 szklanki mąki. Całość dobrze wymieszać i wlać do formy.
Na cieście można poukładać dowolne owoce.
Z podanych składników zrobić kruszonkę - zmieszać składniki razem. Powinno być lekko wilgotne ciasto. Posypać ciasto.
Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st. C. Ciasto piec 45-60 minut (w zależności od rodzaju piekarnika).