Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe z migdałową kruszonką"
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 123
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 344
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10779
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 123
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 344
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10779
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Dodaj mleko, cukry, jajko, olej i olejek, dokładnie połącz. Odstaw do wyrośnięcia. Ciasto przełóż do posmarowanej masłem tortownicy (śr. 22 cm), odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: wszystkie rozgnieć w palcach, posyp ciasto (i ew. dodatkowo posyp płatkami migdałowymi). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 30-40 min. Ostudź. Cukier puder utrzyj z wodą, polukruj ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie