Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe z migdałową kruszonką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Dodaj mleko, cukry, jajko, olej i olejek, dokładnie połącz. Odstaw do wyrośnięcia. Ciasto przełóż do posmarowanej masłem tortownicy (śr. 22 cm), odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: wszystkie rozgnieć w palcach, posyp ciasto (i ew. dodatkowo posyp płatkami migdałowymi). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 30-40 min. Ostudź. Cukier puder utrzyj z wodą, polukruj ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie