Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe z migdałową kruszonką"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3756
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5576
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3756
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5576
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Dodaj mleko, cukry, jajko, olej i olejek, dokładnie połącz. Odstaw do wyrośnięcia. Ciasto przełóż do posmarowanej masłem tortownicy (śr. 22 cm), odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: wszystkie rozgnieć w palcach, posyp ciasto (i ew. dodatkowo posyp płatkami migdałowymi). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 30-40 min. Ostudź. Cukier puder utrzyj z wodą, polukruj ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie