Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe z migdałową kruszonką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 923
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 923
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Dodaj mleko, cukry, jajko, olej i olejek, dokładnie połącz. Odstaw do wyrośnięcia. Ciasto przełóż do posmarowanej masłem tortownicy (śr. 22 cm), odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: wszystkie rozgnieć w palcach, posyp ciasto (i ew. dodatkowo posyp płatkami migdałowymi). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 30-40 min. Ostudź. Cukier puder utrzyj z wodą, polukruj ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie