Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnie nim cały dom . Łatwy do zrobienia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8576
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8576
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 581
Składniki
Mleko podgrzej , połącz z łyżką cukru i drożdżami. Odstaw.
Masło podgrzej , ostudź. Białka ubij. Żółtka utrzyj z resztą cukru.Dodaj wyrośnięte drożdże ,mąkę i masło , wyrób.Dodaj pianę i rodzynki, delikatnie wymieszaj. Odstaw.
Kruszonka : zimne masło , cukier i mąkę połącz.Gdy ciasto wyrośnie , włóż do natłuszczonej blachy. Posyp kruszonką. Piecz około 40 minut w temp. 180 stopni .