Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowiec ze śliwkami i jabłkami"
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1204
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 821
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1204
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 821
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Mleko lekko podgrzej, dodaj pokruszone drożdże, cukier i łyżkę mąki, wymieszaj. Rozczyn odstaw na 15 minut. Dodaj resztę mąki, jajko, masło i sól, zag- nieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Owoce równomiernie ułóż na wyrośniętym cieście. Posyp cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie