Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowiec ze śliwkami i jabłkami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Mleko lekko podgrzej, dodaj pokruszone drożdże, cukier i łyżkę mąki, wymieszaj. Rozczyn odstaw na 15 minut. Dodaj resztę mąki, jajko, masło i sól, zag- nieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Owoce równomiernie ułóż na wyrośniętym cieście. Posyp cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie