Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowiec ze śliwkami i jabłkami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1368
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18593
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1368
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18593
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Mleko lekko podgrzej, dodaj pokruszone drożdże, cukier i łyżkę mąki, wymieszaj. Rozczyn odstaw na 15 minut. Dodaj resztę mąki, jajko, masło i sól, zag- nieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Owoce równomiernie ułóż na wyrośniętym cieście. Posyp cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie