Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowiec ze śliwkami i jabłkami"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20664
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20664
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Mleko lekko podgrzej, dodaj pokruszone drożdże, cukier i łyżkę mąki, wymieszaj. Rozczyn odstaw na 15 minut. Dodaj resztę mąki, jajko, masło i sól, zag- nieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Owoce równomiernie ułóż na wyrośniętym cieście. Posyp cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie