Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 128
Dodano: 27.01.2009
Odsłon: 28778
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Upiec biszkopt: 4białka na pianę+12 dkg cukru i ubić, dodać po jednym żółtku. Na koniec wsypać mąkę i delikatnie wymieszać.Piec w piekarniku n środkowym poziomie w temp. 175 stopni. Masa:Oddzielić 4 żółtka od białek.Do żółtek dodać kostkę masła i utrzeć. Ugotowć budyń na soku z ananasów dodając 1 łyżkę mąki.Gdy wystygnie dodać do masł i utrzeć.Do gotowej masy dodać pokrojone w kostkę ananasy i dobrze wymieszać. UWAGA: zamiast ananasów mozna dodć brzoskwinie. Beza kokosowa: 4 białka ubić z cukrem- 1 szklanka. Dodać kokos i delikatnie wymieszać. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Na biszkopt dajemy masę a na nią bezę kokosową i lekko dociskamy. Na koniec życzę smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

alifar 03 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
a czy tu sie dodaje proszek do pieczenia?????0 Kto głosował? | Odpowiedz

ANIA25 12 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Do masy dodajemy 1 szklankę cukru i ucieramy z żółtkami.1 Kto głosował? | Odpowiedz

ANIA25 12 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Do masy nie dodajesz cukru1 Kto głosował? | Odpowiedz

krysiaczek2402 10 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
co z cukrem do masy? w przepisie jest szklanka a w przygotowaniu masy nie ma o nim mowy?1 Kto głosował? | Odpowiedz

SABINKA 16 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Wypróbowałam pyszne polecam,dzięki Aniu pozdrawiam...2 Kto głosował? | Odpowiedz

ANIA25 29 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
A smakuje jeszcze lepiej. Pozdrawiam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Kitka 28 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Dzieki Aniu, przepis napewno wyprobuje.Wyglada znakomicie!
1 Kto głosował? | Odpowiedz

ANIA25 28 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Dzięki za spostrzegawczość - Do bezy 1 szklankę cukru. Jeśli chodzi o temperaturę to 175-180 stopni.Ale czasowo to muszę zmierzyć przy kolejnym pieczeniu. Ja niestety to ciasto robię na oko tzn gdy beza będzie mieć złoty kolor.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Kitka 28 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
W jakiej temperaturze beze? Ile czasu pieczemy?Z reguly z ciasta "na oko" powstaje zakales.
Prosze jasniej Jasnie Pani :o)
1 Kto głosował? | Odpowiedz

asionder 27 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
ile cukru do bezy koko.??1 Kto głosował? | Odpowiedz